« Back to biog

Norsk

En kritikkerrost duo som blander tradisjonsmusikk og eksperimentelle elementer. Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola spiller intim, inspirert og intens musikk som fremføres med glimrende virtuositet, leken improvisasjon og sømløs samspill.

Duoens første album, utgitt November 2013, har fått strålende anmeldelser verden rundt, og fikk bl.a. Top Of The World-utmerkelsen og 5/5 stjerner fra det anerkjente magasinet Songlines. Musikken er basert på tradisjonen fra det skotske høylandet, men inkluderer også egne låter og norske/nordiske elementer, som bruken av hardingfele.

En konsert med duoen er som en samtale som beveger seg uanstrengt mellom lyset og mørket, og går fra det sarte og romantiske til det drivende og suggerende. Med både fele og gitar i solistrollen utnytter de instrumentenes klanglige og uttrykksmessige muligheter til det maksimale.

Duoen har turnert aktivt i siste tre år (bl.a. en utsolgt headliner-konsert på Celtic Connections 2015), og jobber for øyeblikket med en ny album som kommer ut i februar 2015.